Sergio Pérez: Het was een lastige race

door Shakyra van den Heuvel
Perez, Las Vegas Auto

Sergio Pérez weet de Grand Prix van Las Vegas als derde te eindigen, nadat hij in de laatste ronde nog wordt ingehaald door Leclerc. De Mexicaan moest veel coureurs inhalen aangezien hij vanaf P11 moest starten. Door een goede race weet hij de tweede plek in het kampioenschap veilig te stellen. 

Door een tegenvallende kwalificatie van Pérez op zaterdag, moest hij in het middenveld starten. Tijdens de start had hij gelijk al schade door spinnende auto's van Sainz en Alonso. Pérez had een kapotte vleugel waardoor hij gelijk naar binnen is gereden voor een nieuwe vleugel, maar ook voor een nieuwe set banden. "De start was lastig door de schade aan mijn vleugel. Na onze eerste pitstop was de snelheid goed en mede door de safety car kon ik naar voren rijden", aldus Pérez bij F1.com. Door zijn enorme snelheid kon hij de leiding in de wedstrijd overnemen, maar niet voor lang. Charles Leclerc gaf niet zomaar op en bleef vechten, maar ook Verstappen was in aantocht. Wanneer Verstappen eenmaal aan de leiding lag, was de strijd tussen Leclerc en Pérez nog zeker niet gestreden. "Het was lastig om hier te rijden door de opkomende wind. Ik kon Charles inhalen maar er vervolgens niet meer van wegrijden. In de laatste ronde had ik hem niet meer verwacht, maar ineens was hij daar."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Het evenement heeft zeker geleverd"

Ondanks de wisselende meningen voorafgaand aan het evenement, wist het evenement wel te leveren volgens Pérez. "Het is een goede baan om te racen. Het lijkt een beetje op Bakoe" Na afloop van de Grand Prix in Las Vegas wist de Mexicaan zijn positie veilig te stellen in het kampioenschap. Hiermee schrijft hij historie met een 1-2 voor het team van Red Bull Racing. 

 

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Race Gemist: GP Las Vegas

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden