Hamilton zet vraagtekens bij volwassenheid Verstappen

AP-1VA3UG4UW2111_news

Lewis Hamilton is van mening dat Max Verstappen veel meer punten had kunnen halen wanneer hij wat volwassener had gereden in sommige races. De viervoudig wereldkampioen zet dinsdag tegenover Sky Sports vraagtekens bij de ‘volwassenheid’ van de jonge Nederlander.

Na de Grand Prix van Bahrein ontstond er een controverse tussen Hamilton en Verstappen, die zijn jonge rivaal na een aanvaring in de eerste ronde een ‘eikel’ noemde. Sebastian Vettel, en later ook Verstappen zelf, konden echter wel begrijpen dat de Brit dit in het heetst van de strijd had gezegd.

Onvolwassen keuzes

Red Bull-teambaas Christian Horner nam het voor zijn pupil op door te stellen dat de fans dit soort acties juist willen zien. Hamilton: “Interessant om dit uit de mond van Christian te horen want ze (Red Bull) hebben een wagen die goede resultaten zou moeten kunnen behalen. Maar ik weet niet of het onervarenheid is of dat ze onvolwassen keuzes maken, maar ze (Red Bull) halen niet de resultaten die ze zouden moeten behalen”. Hamilton voegde er aan toe dat hij van mening was dat als Fernando Alonso in de RB14 had gezeten, of hijzelf, de wagen dan hoog in de punten zou zijn geëindigd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen