SI202105120562_hires_jpeg_24bit_rgb

Het eenjarige contract van Lewis Hamilton was onderwerp van gesprek in F1 aan Tafel,  de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator van de podcast, Mattie Valk, vindt Hamilton een wispelturig typje, omdat hij vorig seizoen pas laat liet weten dat hij zou blijven rijden voor Mercedes. Nu laat de Brit weten dat hij voortaan sneller zijn contract rond wil hebben. Producer en dj Richard Molendijk zegt dat Mercedes alles voor Hamilton doet om hem bij het team te houden. Molendijk: “De man zit op een gouden troon.”

Valk gaat verder over een recente uitspraak van Mercedes-baas Toto Wolff. Een groot aantal medewerkers van Mercedes zijn naar Red Bull gegaan, omdat Red Bull hoopt vanaf 2025 een eigen motor te kunnen ontwikkelen. Wolff gelooft er niet in dat in een lege fabriek en weinig werknemers een goede motor kan worden ontwikkeld.

M255393-1-700x467
© Mercedes Media Database

Oud-teambaas Frans Verschuur zegt hierover: “Die vijftien man die weggegaan zijn, zullen echt niet de mannen zijn die bij Mercedes aan de touwtjes trekken. Daarnaast neemt Red Bull ook veel Japanners over.” Verschuur is bang voor de cultuurverschillen tussen de Oostenrijkers en de Japanners. Ze zijn allemaal gek van techniek, maar de cultuurverschillen kunnen in de weg gaan zitten, denkt Verschuur: “Dat kan bij Red Bull een issue gaan worden.” Molendijk geeft als voorbeeld dat negenvoudig wereldkampioen moto GP Valentino Rossi het bij Yamaha niet voor elkaar krijgt om de motor te krijgen die hij wil.

Verschuur is van mening dat het Red Bull kan gaan lukken, maar dan moet wel de structuur van het management goed zijn. Verschuur: “Een bedrijf beginnen met heel veel geld wil niet zeggen dat het lukt, maar er zal een goede structuur in het management moeten worden gewaarborgd.” Molendijk sluit het onderwerp met het volgende af: “Red Bull heeft vaker dingen tot een succes gebracht. Als er iemand is die dat kan van buiten de Motorsport dan zouden zij dat zijn.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: 'De man van 20 miljoen' 

Lees ook: Hoop gloort aan de horizon voor Grand Prix van Mexico 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen