Hauger wint eerste Formule 3-race Red Bull Ring

SI202105070365_hires_jpeg_24bit_rgb

Dennis Hauger heeft in de eerste Formule 3-race op de Red Bull Ring in Spielberg gewonnen. De Noor wist de spannende race te winnen voor zijn teamgenoot Olli Caldwell en Logan Sargeant. 

In een heerlijke race, met continu actie op de baan, heeft Hauger aan het langste eind getrokken. De 18-jarige Prema-coureur moest vanaf de twaalfde stek beginnen, maar wist zich knap na voren te rijden en vlak voor teamgenoot Caldwell over de finish te komen.

De top-10 bleef gedurende de race in elkaars slipstream zitten, wat voor een DRS-trein zorgde. Zo waren er veel inhaalmogelijkheden en was er veel actie op het circuit.

Crash Novalak en Nannini

Het leek er in eerste instantie niet op dat Hauger er met de winst vandoor zou gaan, maar dat een derde plek het maximaal haalbare zou worden. Echter kwamen Clément Novalak en Matteo Nannini in de grindbak terecht, nadat ze met elkaar in aanraking kwamen. Hauger kon hier optimaal profiteren en reed onbedreigd naar de overwinning. Door de crash van Novalak en Nannini mochten ook Caldwell en Sargeant mee naar het podium.

Lees meer: BREAKING: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Lees meer: Russell: “Seizoen 2022 anders door vernieuwing reglementen"

Lees meer: Tanabe verwerpt verhalen over extra vermogen Honda-motoren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden