Head to head: Lewis Hamilton versus George Russell

door Tim Koenders
Premium update
Lewis Hamilton George Russell Mercedes Grand Prix van Spanje
Premium update

Voor Mercedes verliep het Formule 1-seizoen van 2023 niet zoals van tevoren gehoopt. Het team behaalde geen overwinning maar eindigde wel als tweede in het constructeurskampioenschap. Maar hoe presteerden de coureurs van Mercedes ten opzichte van elkaar? Grand Prix Radio zet hieronder verschillende statistieken op een rij.

Lewis Hamilton heeft het record op zijn naam staan voor meeste pole positions in de Formule 1, hij was al 104 keer de snelste op zaterdag. George Russell reed hele goede kwalificaties toen hij voor Williams reed, hij werd zelfs mister Saturday genoemd. In 2023 waren de mannen van Mercedes erg aan elkaar gewaagd in de kwalificaties. Sterker nog, beide mannen zijn gelijk geëindigd in het onderlinge kwalificatieduel. Beide coureurs waren elf keer sneller dan de teamgenoot. Wel wist Hamilton een pole position te pakken, iets dat George Russell niet lukte in 2023. De zevenvoudig-wereldkampioen was in Hongarije drie duizendsten sneller dan Max Verstappen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden