Helmut Marko: ‘Er zit nog veel meer in de auto’

AP-1T1ASDTWH1W11_news

In Australië was Mercedes oppermachtig. Red Bull Racing moest in de kwalificatie maar liefst acht tienden van een seconde toegeven. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft daar wel een verklaring voor. “In Melbourne zijn we de verkeerde kant opgegaan met de set-up van de auto en moesten de aanpassingen voor de kwalificatie grotendeels terugdraaien”, laat Marko aan Motorsport-Total.com weten.

De Oostenrijker denkt dat Red Bull dit seizoen op eigen kracht races kan winnen. “We hopen en denken op eigen kracht te kunnen winnen. We zijn dichterbij gekomen en hebben voor het eerst een kwalificatiemodus. Het middenveld is ook dichterbij gekomen, maar door de snelle ontwikkeling verwacht ik niet dat de top drie zal veranderen.”

De komende races zullen volgens Marko duidelijk maken waar iedereen staat. “Mercedes weet misschien zelf niet eens waarom ze vooraan reden in Australië. Laten we dat maar het Melbourne-effect noemen. De echte verhoudingen worden denk ik pas zichtbaar in de komende races, Bahrein en China.”

Op het gebied van het chassis heeft Red Bull nog wat werk te verzetten. “In Barcelona hebben we niet met het volledige pakket gereden nadat Gasly belangrijke onderdelen had beschadigd. Daarom sloegen we in Australië met de set-up te ver door. Het was alsof Verstappen in de derde vrije training in een rallywagen reed. We hebben nog niet het maximale uit ons chassis gehaald. Dit is echter niets wat we niet in korte tijd kunnen herstellen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen