Helmut Marko: 'Gat met Mercedes kleiner door nieuwe auto'

P-20171007-00809_news

Adviseur Helmut Marko van Red Bull Racing denkt dat het komend seizoen een strijd gaat worden tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull. Marko denkt wel dat Mercedes de favoriet is voor de wereldtitel. Dit liet hij weten in een interview met Auto, Motor und Sport.

"Wij zijn op zijn minst dichter bij Mercedes gekomen. Met ons chassis is veel mogelijk. Als de motor ook goed genoeg is, dan kunnen we voorin meedraaien. Mercedes komt wel met een nieuwe krachtbron. Het is afwachten hoe groot hun voorsprong daarmee is", laat Marko weten.

De vroege presentatie en de rol van ontwerper Adrian Newey zijn belangrijk voor de kansen van Red Bull voor komend seizoen. "De laatste vijf jaar waren we pas in de tweede helft van het seizoen goed genoeg. Uit analyse bleek dat we de auto gewoon niet op tijd af hadden. Gelukkig is de auto nu wel vroeg genoeg klaar. Je hebt er niets aan als je in veertien dagen nog een paar honderdsten van een seconde vindt", is de Oostenrijker van mening.

Newey heeft meer tijd kunnen steken in de RB14 dan in zijn voorganger. Marko: "Hij heeft gezien dat we Mercedes voor de eerste keer op eigen kracht verslagen hebben, dat er qua chassis veel mogelijk is en dat je ook met minder motorvermogen vooraan kan meedoen. Dat maakte hem enthousiast."

Red Bull was vorig jaar voor de wintertest erg positief. Al snel bleken Mercedes en Ferrari hun zaken beter op orde te hebben. "Vorig jaar was ik te optimistisch", erkent Marko. "Het zal dit jaar een driestrijd worden met Ferrari en Mercedes. Ons voordeel is dat we met Daniel Ricciardo en Verstappen het sterkste rijdersduo hebben."

Red Bull presenteert de RB14 maandag 19 februari om 9.00 uur via internet.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen