Helmut Marko gelooft heilig in wereldtitel Max Verstappen

AP-1W4UGC1UW2111_news

Helmut Marko is lyrisch na de eerste race van het Formule 1-seizoen. De Red Bull-topman is ervan overtuigd dat Max Verstappen een gooi kan doen naar de wereldtitel.

"Max heeft vandaag het optimale eruit gehaald”, zegt Marko in gesprek met FORMULE 1. "We zijn zeer tevreden. Steeds punten verzamelen, steeds het optimale resultaat uit een race halen: zo word je wereldkampioen. Met dit pakket kan Max om de wereldtitel strijden. Absoluut."

De ambitieuze Marko vervolgt: "Hoewel dit begin van het seizoen goed was, willen we uiteraard meer. We willen niet derde worden, maar winnen. We zijn nu goed op weg: qua snelheid waren we gelijkwaardig aan Hamilton. We weten nu definitief dat we met de Honda-motor een superpakket hebben."

Toch ziet de Oostenrijker ook nog ruimte voor verbetering. "Voor overwinningen hebben we wel een snellere ontwikkeling op het chassis nodig. En dat gaat ook gebeuren."

Ook Honda ziet ondanks het goede resultaat van Verstappen nog genoeg ruimte voor verbetering. Meer reacties vanuit Melboure hoor je vandaag de hele dag op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen