Helmut Marko had 'belangrijke meeting' met Honda

AP-1Z1CEU7XN1W11_news

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft afgelopen maandag 'een belangrijke meeting' gehad met motorleverancier Honda. Er zou onder andere zijn gepraat over de toekomstplannen van Honda na 2021, zo schrijft Formule1.nl.

De Japanners hebben een leveringsovereenkomst met Red Bull en Toro Rosso tot het einde van 2020, maar het is nog niet duidelijk of Honda daarna verder wil in de Formule 1: "Voor 2020 is alles duidelijk. We moeten meer vermogen hebben, daar moet echt wat aan gebeuren. Zeker nu Ferrari zo ongelofelijk sterk is qua motor. Daar kan niemand tegenop", aldus Marko tegen Formule1.nl.

Honda zou - alvorens zich voor de langere termijn te willen vastleggen - eerst willen weten hoe de nieuwe regels vanaf 2021 er uit gaan zien. In dat kader is het interessant om te weten dat de teams, de Formule 1-organisatie en de FIA vandaag verder praten over die nieuwe set regels. Het is niet onwaarschijnlijk dat Red Bull daar niet alleen de eigen belangen en wensen, maar ook die van Honda ter tafel zal brengen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen