Helmut Marko: ‘Het wordt een spannende strijd’

P-20170415-01417_News

Helmut Marko is van mening dat Red Bull Racing een goede stap voorwaarts heeft gezet. De Oostenrijke Red Bull-adviseur verwacht in de kwalificatie nog wel drie of vier tienden te kort te komen ten opzichte van Lewis Hamilton, maar in de race is het verschil een stuk kleiner.

Marko laat aan de Oostenrijkse tv-zender ORF weten dat Red Bull er qua longruns goed bij zit. “We weten dat Mercedes in de kwalificatie het vermogen nog kan opschroeven. Dat we goed presteren in de longruns is daarom representatiever. Het wordt een spannende strijd achter Hamilton tussen Red Bull en Ferrari.”

Volgens Marko heeft Red Bull in twaalf maanden veel tijd goedgemaakt op Mercedes. “Vorig jaar kwamen we in de kwalificatie 1,4 seconden tekort en nu verwacht ik een verschil met Hamilton van drie tot vier tienden. Dat is het resultaat van een betere voorbereiding. We hebben het chassis verder ontwikkeld en op motorisch gebied is er een betere betrouwbaarheid. We kunnen meer rondes rijden, waardoor we de wagen beter kunnen afstellen.”

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen