Helmut Marko is niet blij met McLaren

AP-1T1ASDTWH1W11_news

Red Bull-adviseur Helmut Marko is niet van plan om James Key op korte termijn naar McLaren te laten vertrekken. Marko wil de technisch directeur van Toro Rosso aan zijn contract houden. Key verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2020.

McLaren maakte donderdag bekend dat Key als technisch directeur bij het team uit Woking aan de slag gaat. Marko heeft daar echter een andere mening over. “Key heeft een contract voor de lange termijn met Toro Rosso. We hebben een gesprek gehad met Zak Brown en in plaats van dat hij weer naar ons toe komt, is daar ineens een persbericht. Dus we houden vast aan het contract. McLaren zal nog een behoorlijke tijd moeten wachten.” zegt Marko tegen Motorsport.com.

McLaren heeft met de vroegtijdige bekendmaking de situatie een stuk gecompliceerder gemaakt. “We moeten alles nog maar eens goed bekijken. Aangezien McLaren met een persaankondiging komt, moeten we maar eens goed naar de juridische kant van het verhaal kijken. Het staat echter vast dat we hem niet eerder laten vertrekken. Key zal straks in ieder geval niet meer over alle laatste informatie beschikken, dat moge duidelijk zijn”, sluit Marko af.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden