Helmut Marko: ‘Max snoert critici de mond’

AP-1VCRVGQMD2111_news

Daags na de Canadese Grand Prix is Red Bull adviseur Helmut Marko nog altijd apetrots op de manier waarop Max Verstappen zich manifesteerde in Montreal. De coureur stond volgens Marko onder immense druk vanwege een aaneenschakeling van incidenten, maar heeft het beste antwoord gegeven dat er is, namelijk een foutloze race en podiumplek.

In Montreal toonde Verstappen vanaf de eerste vrije training zijn veerkracht. Drie sessie op rij voerde hij de lijst als snelste aan. Uiteindelijk leverde het hem een derde plek op de grid op, én het podium. Marko tegen Motorsport.com: "Hij deed niets fout en reed op geen enkele manier schade. Dat is wat we van hem verwachten en ik heb er alle vertrouwen in dat er meer van zulke races zullen komen. Hij leverde, en heeft het best denkbare antwoord gegeven.”

Ook over het feit dat Verstappen's teamgenoot Daniel Ricciardo als vierde finishte was de Oostenrijker te spreken: "Natuurlijk is het voor het hele team een opluchting om beide wagens te zien finishen. Een podium, een vierde plek. Bovendien, voor Max, zullen alle stomme kritieken nu stoppen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen