Helmut Marko: ‘Max Verstappen moet leren toegeven’  

AP-1VBHJ2G811W11_news

In de aanloop naar de Spaanse Grand Prix heeft Dr. Helmut Marko van Red Bull Racing zich in een interview voor Auto Sport und Bild laten ontvallen dat Max Verstappen in bepaalde situaties moet leren toegeven.

De Oostenrijker doelt daarmee op de crash tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waarbij Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo weliswaar achterop de Nederlander reed, maar Verstappen kennelijk ook niet helemaal vrijuit is gegaan in de ogen van de Red Bull-topman.

Met name de onverzettelijke rijstijl en de bijna-aanrijdingen die er waren tussen de beide Red Bull-coureurs worden hem kwalijk genomen. Volgens Marko stelde Verstappen zichzelf voorop in plaats van aan het teambelang te denken. Dat moet vanaf nu anders, stelt hij.

Schuld in de schoenen

Marko: “Max wil te veel, zet zichzelf teveel onder druk. Hij moet ook leren om toe te kunnen geven. Nu in het bijzonder, want hij komt nu te vaak in bepaalde situaties terecht. Het valt hem zwaar, maar hij ziet het nu wel in. Max weet nu dat bij een volgend voorval de schuld bij hem in de schoenen geschoven zal worden. Of het nu aan hem ligt of niet. We hebben de punten nu eenmaal hard nodig. De volgende keer moet hij daarom nog beter nadenken in een zelfde situatie. En in het uiterste geval moet hij dan maar liever toegeven met het oog op de punten."

Max Verstappen staat momenteel achtste in de strijd om het kampioenschap. Van de vier races viel hij er in twee voortijdig uit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden