Helmut Marko neemt het op voor Sebastian Vettel

1419267671232-366863397_news

Red Bull-adviseur was er na de Grand Prix van Rusland als de kippen bij om nog even zout in de wond van Ferrari te wrijven. De Scuderia had gisteren duidelijk de snelste auto op de baan, maar dat feit werd overschaduwd door het relletje tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc over teamorders.

De Duitser was achter Leclerc gestart, maar ging hem bij de start door een tow voorbij en weigerde vervolgens om zijn positie terug te geven. Wat volgde was een poging van Ferrari om de Monegask middels een undercut de leiding in de wedstrijd terug te geven. Een misrekening, aldus Marko tegen Auto, Motor und Sport: "Hoewel hij de snelste man op de baan was, hebben ze Sebastian geslachtofferd. Hij heeft geen toekomst meer bij Ferrari."

Het relletje bij Ferrari is koren op de molen van Red Bull dat nog steeds sterke banden heeft met Vettel, de coureur die het team vier wereldtitels bezorgde. Hoewel er voor komend jaar geen plaatsje lijkt te zijn bij het team van Max Verstappen, zou het Red Bull niet slecht uitkomen wanneer de relatie tussen Vettel en Ferrari verslechterd. Het zou de Duitser terug in de armen kunnen drijven van het team uit Milton Keynes.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden