Helmut Marko positief over Honda-motoren

1920x1080-Helmut-Marko-Christian-Horner-Red-Bull-Racing

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft de speculaties over een overstap van Red Bull Racing naar Honda-motoren extra voeding gegeven. Het contract van de Formule 1-renstal met de huidige motorleverancier Renault loopt aan het einde van het seizoen af.

Volgens Marko zal de krachtbron van de Japanners aan het einde van het jaar van een vergelijkbaar niveau zijn als de motor van Renault. "Het pakket van Honda is technisch gezien interessant", zegt de Oostenrijker in gesprek met Autosport.

Niveau van Renault

"De motor is heel licht en de betrouwbaarheid is er nu ook. Ze hebben het over doorlopende verbeteringen in prestaties. Tegen het einde van het jaar zal de motor op het niveau van Renault kunnen zijn."

Al langere tijd gaan de geruchten dat Red Bull Racing nadenkt over een overstap naar de Japanners. Zusterteam Scuderia Toro Rosso verruilde afgelopen winter Renault-motoren voor krachtbronnen van Honda. Tijdens de tests onlangs in Barcelona bleef de renstal grote problemen bespaard. Bovendien klokte Toro Rosso snelle rondetijden.

Prestaties

Honda lijkt daarmee een interessante optie te zijn voor Red Bull, maar teambaas Christian Horner benadrukt dat een beslissing wordt genomen op basis van de prestaties van de motor. "Alles hangt af van het prestatieniveau. We willen in de positie zijn waarin we het gat naar de teams voor ons kunnen blijven verkleinen en het beste team worden. We willen de beste motor achterin onze auto liggen."

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 5000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen