Helmut Marko prijst volwassenheid Max Verstappen

AP-1VG7YWPN91W11_news

Red Bull-adviseur Helmut Marko verwacht dat Max Verstappen het komende seizoen met meer vertrouwen en geduld zal rijden en zag daar afgelopen week al de eerste voortekenen van: "Vroeger vond hij testen maar saai, hij zag het als een plicht. Maar nu begrijpt hij dat het erg belangrijk is", aldus de Oostenrijker tegen Sky Sports F1.

De 21-jarige Nederlander kende vorig seizoen een wat onzekere start van het seizoen met hier en daar wat foutjes, maar toonde naarmate het jaar vorderde steeds meer geduld en volwassenheid.

Marko denkt dat Verstappen die lijn doortrekt naar dit seizoen: "We hebben wat gesprekken gehad en hij zal dit jaar zeker wat meer geduld tonen. Hij begrijpt dat wanneer hij niet kan winnen, hij in ieder geval punten moeten scoren, races moet finishen. Anders win je het kampioenschap niet. Hij is nog jong, maar veel volwassener. Hij voelt zich goed, ook met de nieuwe motor. Vorig jaar hoorden we over de boordradio nog wel eens een ongeduldige Verstappen, maar we gaan met veel vertrouwen dit seizoen in."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen