Helmut Marko: ‘Renault heeft kleine voorsprong op Honda’

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Renault heeft na de grote update van de motor in Canada nog steeds een betere krachtbron dan Honda. Ondanks deze kleine voorsprong van het Franse merk, koos Red Bull Racing na de Grand Prix van Canada voor Honda.

In Montreal introduceerde zowel Honda als Renault de spec 2-motor. “Dat was het sleutelmoment, voor Honda en voor ons. Zij wilden ook zien of hun update werkte. Het was vrij duidelijk dat de drie tienden die Honda beloofd had, ook daadwerkelijk gewonnen werden. Na de laatste upgrade heeft Renault een kleine voorsprong”, laat Red Bull-adviseur Helmut Marko aan Motorsport.com weten.

Ondanks de bekendmaking dat Honda volgend jaar motoren gaat leveren aan Red Bull, moet het contract nog wel getekend worden. Op dit moment ligt er alleen nog een intentieverklaring. Honda hoeft een scenario zoals met Sauber echter niet te vrezen. De deal tussen Sauber en Honda werd, na het sluiten van een intentieverklaring, namelijk alsnog ontbonden.

Marko laat weten dat Red Bull zich gewoon aan de afspraken houdt en dat de contracten op termijn worden getekend. “Het is een normale procedure dat de sleutelaspecten van de overeenkomst worden vastgelegd in een intentieverklaring. Daarin staat ook vermeld wanneer het definitieve contract opgesteld wordt. Onze overeenkomst is juridisch gezien bindend. Er zijn geen redenen voor ontbinding. Aan geen van beide zijden. Ook niet wanneer ik bijvoorbeeld zou vertrekken.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen