Helmut Marko: “Russell is een optie voor 2022"

Helmut-marko-bahrein-red-bull

George Russell is zeker een optie voor Red Bull Racing om volgend jaar de teamgenoot te worden van Max Verstappen. Dat laat adviseur Helmut Marko weten aan Motorsport-total.com.

Lewis Hamilton verlengde onlangs zijn contract bij Mercedes met twee jaar. Zijn nieuwe contract loopt nu door tot 2023. Zoals de laatste jaren is het lang niet zeker dat Valtteri Bottas het tweede stoeltje bij Mercedes krijgt. Russell presteert al jaren goed bij Williams en lijkt klaar voor de overstap naar de Duitse renstal. Marko verwacht dat Mercedes de jonge Brit gaat inlijven voor volgend jaar. Mocht dat niet gebeuren is Russell zeker een optie voor Red Bull Racing.

"Dat zou een enorme vergissing zijn"

"Russell is zeker het overwegen waard met wat hij nu bij Williams laat zien”, vertelt Marko. "Ik denk alleen niet dat Mercedes hem zou laten gaan, want dat zou een enorme vergissing zijn. Ik kan het mij eerlijk gezegd niet voorstellen."

George Russell / Valtteri Bottas / Mercedes / Abu Dhabi / 2020
Foto: Mercedes AMG F1 Team (Steve Etherington)

”Familie Verstappen past beter bij Red Bull"

Red Bull was Mercedes in 2014 te slim af toen het Verstappen wist te contracteren. De destijds 16-jarige Verstappen kreeg een optie van Mercedes om de stap te maken naar de Formule 2. Red Bull kon de Nederlander echter meteen een plek in de Formule 1 bieden bij het team van Scuderia Toro Rosso.

“We hebben Max meteen een plek aangeboden in de Formule 1 en Mercedes wilde hem eerst in de Formule 2 hebben”, legt Marko uit. “Daarnaast denk ik dat de familie Verstappen veel beter bij Red Bull past dan bij Mercedes”, besluit de Oostenrijker.

Russell zit sinds 2017 in het juniorenprogramma van Mercedes. Hij wist zowel het kampioenschap in de GP3 als in de Formule 2 te winnen.

Lees ook: F1 aan Tafel: “Sprintrace interessant experiment"

Lees ook: Lando Norris beroofd van horloge na EK-finale

Lees ook: F1 aan Tafel: “Het is nu of nooit voor Mercedes"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden