Marko: 'Verstappen als enige op zelfde niveau als Hamilton'

AP-1W29E5QA91W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Alleen Max Verstappen zit momenteel in de Formule 1 op hetzelfde niveau als Lewis Hamilton. Dat is de conclusie van Helmut Marko. De Oostenrijkse adviseur van Red Bull had afgelopen zondag genoten van onze landgenoot.

"Ongelooflijk. Max heeft links, rechts, boven en onder ingehaald en zijn collega’s wisten niet eens wat hen overkwam", jubelt Marko in gesprek met Auto Motor und Sport. "Hij maakt geen fouten meer", gaat Marko verder, "en racet met een gevoel van soevereiniteit en zelfverzekerdheid dat hij momenteel de enige is die zich op het niveau van Hamilton beweegt."

Inhalen

De inhaalrace van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Rusland was het gesprek van de dag. Onze landgenoot liet afgelopen in Sotsji zien, waarom velen in hem een toekomstig wereldkampioen zien. Vanaf de voorlaatste positie slalomde de Red Bull-coureur naar een vijfde plaats.

Verstappen moest vanaf de voorlaatste plek vertrekken vanwege een motorwissel. Na de problemen in Singapore werd besloten de krachtbron te wisselen. Marko denkt echter niet dat de daarop volgende gridpenalty een overwinning van onze landgenoot in de weg heeft gestaan.

Podium had zeker gekund

"We hadden misschien niet gewonnen, maar we zouden zeker naar het podium hebben kunnen rijden", zegt Marko, die optimistisch gestemd is voor de komende twee races. "We hebben onderdelen op de auto gemodificeerd, die daarvoor niet zo goed uit de verf zijn gekomen. Voor Mexico en Suzuka ziet het er zeer goed uit."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen