Helmut Marko: ‘Verstappen kan gedisciplineerd rijden’

AP-1VBHJ2G811W11_news

Red Bull-adviseur Helmut Marko is van mening dat Max Verstappen de laatste twee races heeft bewezen dat hij gedisciplineerd kan rijden en tegelijk snel kan zijn. De Nederlander lijkt ook beter te kunnen inschatten wanneer hij risico kan nemen.

Verstappen kende een moeizaam begin van het Formule 1-seizoen met enkele incidenten. In Canada en Frankrijk reed de Nederlander echter foutloos en haalde hij twee keer het podium. "Het probleem was dat Max te veel druk op zichzelf legde. Plotseling maakte hij fouten met een auto waarmee hij vooraan zou kunnen rijden, fouten die hij vorig jaar niet maakte toen zijn auto lang niet zo goed was", laat Marko aan Motorsport.com weten.

Marko vindt dat Verstappen niet te veel moet veranderen aan zijn rijstijl en aanpak, maar alleen meer balans moet vinden als het gaat om het nemen van risico’s. "Zijn agressiviteit en vechtlust maken dat hij boven de rest uitsteekt. Daarom neem ik het altijd voor hem op. Het is een fijne scheidslijn, zeker voor iemand van zijn leeftijd. Het is gemakkelijker om iemand in te tomen dan een coureur sneller of agressiever te maken. Maar op dit moment is het goed."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen