AP-1VG7YWPN91W11_news

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko steekt in een interview met Auto Bild zijn bewondering voor Max Verstappen niet onder stoelen of banken.

Volgens de Oostenrijker is de Nederlander de enige die dit seizoen 'foutloos' rijdt: “Hamilton, Bottas, Vettel en Leclerc hebben hun ups en downs. Alleen Max is perfect en haalt altijd het maximale uit de auto, en soms zelfs meer dan dat."

Verstappen pakte dit seizoen in vier optredens drie keer een P4 en finishte één keer als derde. Marko is dan ook niet te beroerd om Verstappen naar voren te schuiven als kandidaat wereldkampioen: "Hij is absoluut klaar voor de titel. In Barcelona moeten we bewijzen dat wij dat ook zijn."

Red Bull Racing neemt – zoals bijna elk team – meerdere upgrades mee naar de Grand Prix van Spanje komende zondag. Die zouden de aerodynamische problemen met de RB15 moeten oplossen, aldus Marko: "onze huidige problemen hebben te maken met een gebrek aan downforce. We hebben in de bochten tijd verloren, maar Honda heeft de prestaties flink verbeterd dus kunnen we nu reageren."

Meer weten over Red Bull en de Grand Prix van Spanje? Luister de podcast F1 aan Tafel:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden