Helmut Marko: “Verstappen ziek tijdens GP Amerika"

Horner-Marko-Horner-spanje-2021

Naast Sergio Pérez was ook Max Verstappen niet fit tijdens de Grand Prix van Amerika. Dat heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko laten weten aan Auto, Motor und Sport

Het waren zware omstandigheden voor de coureurs in Austin waar de Grand Prix van Amerika gereden werd. Ondanks een nieuwe asfaltlaag was het circuit erg hobbelig en waren er hoge temperaturen van rond de dertig graden gedurende het weekend. Daarnaast blijkt het dat beide Red Bull-coureurs niet fit aan de start van de race verschenen.

Drinksysteem

Na de race, waarin Pérez derde werd, gaf de 31-jarige aan zich niet lekker te hebben gevoeld. Daarbij komt nog dat de Mexicaan tijdens de race niks kon drinken, omdat er een probleem was met zijn drinksysteem. In de opwarmronde liep er volgens Marko teveel water uit het drinksysteem van Pérez. "Het spoot als een gek in het rond. Toen moest hij zijn balaclava nog wisselen voor de race. Tijdens de race had hij geen water. Blijkbaar is er iets mis gegaan bij het omschakelen van teveel water vloeien naar helemaal geen water", legde Marko naderhand uit.

Zwart voor de ogen

Verstappen wist de race te winnen en zei na de race niks over zijn fysieke gesteldheid. Marko gaf echter aan dat de Nederlander net als Pérez last van maagproblemen had. “Tussendoor is het even helemaal zwart voor zijn ogen geworden." Verstappen kon in tegenstelling tot Pérez wel drinken tijdens de race. "Max was na wat ademhalingsoefeningen en door te drinken weer in orde."

Max Verstappen / Sergio Pérez / Red Bull Racing / Austin / Amerika / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Chris Graythen/Getty Images)

“Ongelofelijk wat hij aan mentale capaciteit over heeft"

Ondanks de problemen die de 24-jarige had tijdens de race wist hij op een knappe manier voor Hamilton te blijven en de race te winnen. Ook kon hij meedenken met de strategie van teamgenoot Pérez om Hamilton onder druk te zetten. Daarmee wist hij indruk te maken op Marko.

“Het is toch ongelofelijk wat hij nog aan mentale capaciteit over heeft”, vertelde Marko. “Hij rijdt de auto op de limiet en is qua gezondheid aangeslagen, maar denkt vervolgens nog wel mee op strategisch vlak.  Zowel Max als Checo hebben een goede prestatie geleverd”, besluit de Oostenrijker.

Lees ook: Anthony Hamilton: “Lewis en Max zijn geen vijanden"

Lees ook: F1 aan Tafel wint Dutch Podcast Award

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen loopt verder uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen