Helmut Marko waarschuwt Formule 1 met exit Red Bull

AP-1T1ASDTWH1W11_news

Red Bull is duidelijk over zijn toekomst in de Formule 1. Als de samenwerking met motorleverancier Honda niet functioneert zoals verwacht dan stapt de renstal uit de koningsklasse van de autosport. Dat zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko in gesprek met Speedweek.

"We zijn blij met Honda een geweldige partner te hebben voor de komende jaren. Maar mocht deze samenwerking, om welke reden dan ook, niet werken zoals verwacht dan blijft Red Bull alleen een exit uit de Formule 1 over", zegt Marko.

Geen andere leveranciers

Het probleem voor Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso is dat buiten Honda geen andere motorleveranciers beschikbaar zijn in de Formule 1. Ferrari en Mercedes willen hun concurrent niet de helpende hand toesteken en na de turbulente scheiding van Renault zijn de Fransen ook geen optie.

Een nieuwe motorleverancier zou de redding voor Red Bull kunnen zijn, maar het voorstel om het motorenreglement vanaf 2021 te vereenvoudigen is door de huidige leveranciers van tafel geveegd, waardoor geïnteresseerde partijen zoals Cosworth en Porsche zijn afgehaakt.

Alleen woorden of ook daden

Of de soep zo hard wordt gegeten als die wordt opgediend, valt nog te bezien. Soms worden uitspraken later afgezwakt of men probeert alsnog iets in beweging te zetten om dingen voor elkaar te krijgen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen