Helmut Marko wil schorsing voor Lewis Hamilton

SI202107170195_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt dat Lewis Hamilton geschorst moet worden voor het ongeluk dat hij heeft veroorzaakt met Max Verstappen. Hamilton en Verstappen raakten elkaar bij het insturen van de Copse corner. Verstappen kwam met een harde klap van 51G in de bandenstapel terecht. 

De Brit en de Nederlander hebben dit seizoen vaker voor spanning gezorgd op de baan, maar dat had nog niet geleid tot negatieve consequenties voor beide coureurs. Tot de race op Silverstone. Verstappen kwam met een harde klap in de bandenstapel terecht en werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd voor een CT-scan. Hamilton kreeg een tijdstraf van tien seconden voor het veroorzaken van het ongeluk.

SI202107020538_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Red Bull Content Pool (Joerg Mitter / Red Bull Content Pool)

Zwaardere sanctie

Marko vindt de straf te matig voor deze levensgevaarlijke actie. Hij eist een zwaardere sanctie voor Hamilton. “Als een concurrent in de snelste bocht van het circuit met zijn voorwiel ons achterwiel raakt, is het niet langer een race-incident. Dan is het ronduit gevaarlijk rijgedrag”, liet Marko aan het Oostenrijkse ORF weten.  

Helmut Marko vindt een zwaardere sanctie wel op zijn plaats. Dit kun je niet meer beoordelen aan de hand van het sportief reglement. Ik weet niet wat de maximale straf hiervoor is, maar gevaarlijk en roekeloos rijgedrag zou bestraft moeten worden met een schorsing of iets dergelijks.”

Lees ook: Daniel Ricciardo: "Werd uit mijn comfortzone gedwongen" 

Lees ook: Mick Schumacher: "Veel geleerd"

Lees ook: George Russell: "P12 maximaal haalbare"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden