Helmut Marko ziet Red Bull nog zeker drie races winnen

AP-1ZXGJBAM92111_news

Helmut Marko denkt nog steeds dat Red Bull Racing dit seizoen vijf races kan winnen. De Oostenrijkse adviseur van Red Bull reageert met zijn voorspelling op de kritiek eerder deze week van Jos Verstappen.

De vader van Max Verstappen was in het Ziggo Sportprogramma Peptalk niet mild in zijn oordeel over de progressie - of het gebrek daaraan - die de stal maakt. Marko is op het Oostenrijkse tv-kanaal Servus TV optimistischer: "Ik heb gezegd dat we [dit seizoen] vijf races konden winnen en ik denk nog steeds dat dit mogelijk is. Het kan nog steeds, ik ben positief."

Max Verstappen won dit seizoen al twee races. Om aan het streefgetal van Marko te komen moet hij dus nog drie van de komende vijf races winnen.

Marko is ook optimistisch over de kansen op een wereldtitel voor Verstappen in 2020 laat hij aan Motorsport weten: "Wat betreft het chassis denk ik dat we volgend jaar veel beter voorbereid zijn dan dit jaar. En op basis van de vooruitgang die Honda aan het boeken is, geloven we dat we volgend jaar qua vermogen consistent op hetzelfde niveau kunnen zitten als onze rivalen Mercedes en Ferrari."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen