Hero or Zero: Grand Prix van China

Guanyu Zhou geknield zondag GP China
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Vandaag kijken we naar de race van de Grand Prix van China, met onder andere een geëmotioneerde Zhou, Lando Norris op het podium en een crashende Stroll.

Voor Zhou Guanyu was het zijn eerste thuisrace. De coureur van Kick Sauber is de eerste Chinese Formule 1-coureur ooit. De Chinees was na afloop van de race dan ook zichtbaar geëmotioneerd. Voor Zhou was het, met een veertiende plek, een niet al te beste race. Ook is het nog onzeker of de coureur volgend jaar nog een plek in de koningsklasse heeft. Sauber bekijkt alle opties en als Zhou niet de prestaties levert die het team wil zien is het na dit seizoen klaar. Wellicht was hij om die reden daarom juist iets geëmotioneerd na het finishen voor zijn thuispubliek. Dat publiek was bij elke inhaalactie van de coureur luid aan het juichen, wat voor mooie beelden heeft gezorgd. Het is te hopen dat hij volgend jaar de Grand Prix van China wederom mee mag maken.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden