Hero or Zero: Grand Prix van Monaco

Sergio Pérez crash Monaco 2024
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Vandaag kijken we naar de race van de Grand Prix van Monaco, met onder andere de overwinning en emoties van Charles Leclerc in Monaco, de crash van Haas en Pérez en een vechtende Alpine.

Het heeft lang geduurd voordat Charles Leclerc voor zijn thuispubliek mocht winnen. Vandaag was het eindelijk zover, Leclerc wint vanaf pole position de Grand Prix van Monaco. Voor de coureur van Ferrari bracht die overwinning zichtbaar emoties met zich mee. Nog voordat Leclerc de overstap naar de Formule 1 maakte overleed zijn vader aan de gevolgen van kanker. Ook is hij op jonge leeftijd zijn peetoom Jules Bianchi bij een Formule 1-crash verloren. Hij draagt zijn overwinning dan ook op aan beide personen, maar het meest aan zijn vader. Het was altijd de droom van hem en zijn vader om hier, op Monaco, te winnen en dat is hem gelukt. Het is Leclerc na al zijn ongeluk dan ook echt gegund. Des te mooier is het ook om te zien hoeveel emoties zo'n overwinning met zich meebrengt. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden