Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Nederland

Ferrari / Charles Leclerc / Carlos Sainz / 2021

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT1 & VT2 voor de Grand Prix van Nederland, met onder andere falende Red Bull, stampende Ferrari en een oranjezee.

Hero

De oranjezee

Wat is het heerlijk om al die fans op het circuit van Zandvoort te zien. De helikopterbeelden laten een prachtige oranjezee zien en dan is het nog geen eens zondag, de dag waar het om draait. Er wordt gejuicht als Max Verstappen langs komt rijden en de oranje rookfakkels ontbreken ook niet. Kortom alleen maar mooie beelden van de Nederlandse fans.

Ferrari

Ferrari lijkt de snelheid na een slecht weekend weer gevonden te hebben. Beide trainingen staat er ten minste één Ferrari coureur in de Top 3. Ze zijn dan ook veel sneller dan Red Bull in beide trainingen. Voor het kampioenschap is het belangrijk dat ze deze vorm het hele weekend vast weten te houden. Dan maken ze het nog een beetje spannend. Al moeten ze wel over hun schouder gaan kijken, want Mercedes lijkt ook aan een sterk weekend te zijn begonnen. 

Zero

Red Bull

De start van het weekend van Red Bull is niet goed begonnen. Max Verstappen viel tijdens de eerste vrije training uit met versnellingsbak problemen en Sergio Pérez kwam niet verder dan P7. Ook de tweede vrije training was geen succes. Pérez stond lang binnen door problemen aan zijn bolide. Uiteindelijk heeft hij de training als twaalfde afgesloten. Verstappen heeft ook weinig rondes gereden door onbekende redenen. Hij sloot de training als achtste af. Kortom nog geen ideaal weekend voor de mannen van Red Bull. Als Verstappen de Nederlandse fans blij wil maken is er nog veel werk te verrichten voor het team.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

AlphaTauri

AlphaTauri was toch aan het blunderen met Pierre Gasly. Een uur voor de tweede vrije training wilde het team iets veranderen aan de ophanging van de auto. Dit onderdeel paste niet waardoor het oude onderdeel er weer terug onder geschroeft moest worden. Dit kostte heel veel tijd en uiteindelijk moest Gasly zijn vrije training staken omdat het allemaal nog niet goed zat. Overigens verliep Yuki Tsunoda zijn tweede vrije training ook niet lekker. Hij belandde een kwartier voor het einde van de tijd in de grindbak. Hiermee veroorzaakte hij een rode vlag en was er nog maar weinig tijd over voor de andere coureurs om een ronde te rijden. 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Oscar Piastri rijdt voor McLaren in 2023

Lees ook: Charles Leclerc nipt snelste in VT2, Verstappen P8

Lees ook: George Russell snelste in VT1, Max Verstappen weinig in actie door problemen

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden