Herstel linkerhand cruciaal voor deelname Grosjean aan GP

door Hidde Wissels
Grosjean-bahrein-ongeluk

Romain Grosjean zegt dat het herstel aan zijn linkerhand cruciaal is om deel te kunnen nemen aan de seizoensfinale in Abu Dhabi. Dat meldt Autosport woensdag. De Franse coureur zegt dat hij er alles aan doet, om zijn Formule 1-carrière in Abu Dhabi af te kunnen sluiten.

Grosjean is woensdagochtend ontslagen uit het ziekenhuis in Bahrein. Hij zegt dat vooral de zwelling in zijn linkerhand moet verminderen om aan het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi deel te kunnen nemen.

"Als mijn linkerhand volgende week niet werkt en ik kan niet alles doen wat ik ermee moet kunnen, dan zal ik geen risico nemen en niet gaan rijden", vertelt Grosjean. ''Maar ik probeer zoveel mogelijk te rusten en de aanbevelingen van de doktoren op te volgen zodat het geneest. Ten eerste moet het minder opgezwollen worden, omdat het momenteel erg opgezwollen is. Mogelijk is er tijdens de crash een impact geweest op het ligament van de duim."

Grosjean vertelt dat de linkerkant van zijn lichaam het zwaarst getroffen is door de crash van afgelopen zondag.

''Mijn hele linkerkant is hard geraakt'', zei hij. ''Mijn linkerenkel is verstuikt, mijn linkerknie is geraakt en ik heb blauwe plekken op mijn linkerschouder, mijn linkerbil en mijn linker onderarm. Ik denk dat mijn linkerduim ook niet gespaard is gebleven. Niet alleen deze hand is zwaarder verbrand, maar mijn duim is ook licht verstuikt. Ik heb kracht en ik kan het op veel manieren bewegen. Ik kan mijn vuist sluiten. Maar ik kan mijn pink nog niet aanraken. Normaal zou ik dat wel kunnen, maar op dit moment kan ik het niet, omdat hij ontstoken is en er ook een groot verband omheen zit.''

Over zijn linkerbeen maakt de 34-jarige zich geen zorgen, zijn linkerhand is het belangrijkste.

''Ik maak me helemaal geen zorgen over mijn linkerbeen. Het enige echte vraagteken is mijn linkerhand. Ik heb er nog een paar jaar mee te leven, dus ik moet het niet verknoeien!''

In het ziekenhuis nam Grosjean zo snel mogelijk contact op met het thuisfront. Hij vertelde meteen aan zijn vrouw dat hij naar Abu Dhabi wilt gaan.

''Mijn eerste telefoontje was naar mijn vrouw. Ze was nog steeds bij mijn vader en de kinderen en ik zei tegen hen:"Ik ga naar Abu Dhabi. Het spijt me, maar ik heb het voor mezelf nodig. Ik moet weten of ik weer in een auto kan stappen, wat ik zal voelen, hoe het zal gaan en of ik het nog kan'', besluit hij.

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden