Het grote plan B der Formule 1: de derde auto

Monza_GP_Italie_2015

Met de aanhoudende hints van Red Bull dat het de Formule 1 kan verlaten met twee teams, wordt intussen een plan B opgelijnd. De kans bestaat dan dat er een derde auto per team gaat worden ingezet.

Waar het gevoel in de paddock de afgelopen weken was dat Red Bull zijn dreigement om uit te stappen niet echt waar zou maken, is het sentiment nu toch wat verschoven. De klok tikt voor de twee teams om een competitieve motor te vinden voor 2016.

Een plan B wordt momenteel serieus door de andere teams besproken en gaat over de inzet van een derde auto per team. De situatie is nu dat een aantal teams, denk aan Mercedes, Ferrari en McLaren, bereid is om dat te doen met het volgende concept op tafel:
› Een derde auto kan worden ingezet, maar moet een 'junior driver' achter het stuur hebben, d.w.z. maximaal twee jaar ervaring in de Formule 1;
› De derde auto kan geen punten scoren voor het constructeurskampioenschap;
› De coureur van de derde auto kan bij een 1e, 2e of 3e plaats niet op het podium stappen.

Mocht dit scenario realiteit worden, dan geeft dit nieuwe en interessant kansen voor coureurs zoals Max Verstappen, die bij alle topteams op het verlanglijstje staat, en bijvoorbeeld ook de kersverse GP2-kampioen Stoffel Vandoorne.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden