Ho-Pin Tung blikt vooruit op GP België: "Wordt een prachtige race."

HoPinTung

Komend weekend staat er weer volop raceactie op de planning. Zo komt de Formule 1 in actie op het Circuit van Spa-Francorchamps voor de Grand Prix van België. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Ho-Pin Tung vooruit op deze vaak spannende race.

"Aankomend weekend hebben we weer een favoriet van zowel de fans als de coureurs op de planning staan; de Grand Prix van België op het machtige circuit van Spa-Francorchamps", begint Tung. Het circuit dat zich in de Ardennen bevindt, staat volgens hem garant voor spektakel mede dankzij de layout van de baan en de wisselende weersomstandigheden.

"Pirelli neemt weer een compound zachtere droogweerbanden mee in vergelijking met Barcelona. Het zijn dus dezelfde banden als het tweede weekend op Silverstone." De slijtage van de banden is op het circuit van Spa echter relatief gelijk verdeeld. De achterbanden gaan er vaak wel het snelst aan.

Regen en lage temperaturen

Of de rijders die droogweerbanden überhaupt nodig gaan hebben is nog maar de vraag. "Voor aankomend weekend wordt veel regen verwacht, dat brengt ook meteen weer een andere uitdaging met zich mee. Door het type asfalt van Spa heb je eigenlijk altijd last van enorm veel spray. Het zicht als je achter een andere auto rijdt is dus minimaal, laat staan als je achter meerdere auto's rijdt." De kwalificatie kan in dat geval een nog grotere rol gaan spelen, je wilt in het geval van regen namelijk zo min mogelijk auto's voor je hebben, zodat je zo min mogelijk spray te verduren krijgt.

"Ook de voorspelde temperaturen zijn laag en dat is iets wat in het voordeel van Mercedes zal zijn. Hoe de weersomstandigheden ook gaan zijn, ik weet zeker dat het een prachtige race zal worden."

De hele preview van Ho-Pin Tung zal te horen zijn op Grand Prix Radio.

Lees ook: Leclerc: ”Moeilijk om naar Spa terug te keren”

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van België

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen