Ho-Pin Tung: 'Ik voorzie geen grote veranderingen in pikorde'

04-austria-sunday1-279677

Back-to-back races, we zijn er dol op. Na de saaie optocht in Zuid-Frankrijk is het Formule 1-circus inmiddels aangekomen in Spielberg waar komend weekend alweer de Grand Prix van Oostenrijk op het programma staat.

Een race waar Max Verstappen goede herinneringen aan heeft, maar of hij dit jaar opnieuw gaat winnen, waagt Grand Prix Radio-analist Ho-Pin Tung te betwijfelen: "Iedereen kan zich nog wel herinneren hoe Verstappen vorig jaar die race op de Red Bull Ring op magistrale wijze naar zijn hand wist te zetten. Dat leek op voorhand wat onlogisch op een circuit met lange rechte stukken, maar het geheim zat 'm er natuurlijk in dat Red Bull in vergelijking met de concurrentie veel downforce had. Die downforce zorgde er voor dat men in de bochten veel tijd wist te winnen, maar ook dat zij op het gladde asfalt van de Red Bull Ring de banden beter aan het werk kregen dan wie dan ook. Dat voordeel qua downforce hebben ze dit jaar duidelijk niet."

En dus heeft Tung een duidelijke favoriet: "Inderdaad Mercedes, wat dat betreft zie ik geen grote veranderingen in de pikorde. Tenzij de updates van Ferrari nu wel de gewenste downforce zullen brengen. Het is daar duidelijk dat ze rechte lijn-snelheid moeten inwisselen voor neerwaartse druk. Al moet worden gezegd dat het qua concept van de auto heel moeilijk is om dat gedurende het seizoen op te lossen."

Tot slot heeft Tung nog een opmerkelijke tip: "De Haas-auto's. Voor de kwalificatie dan, want in de race ben ik bang dat ze het tempo weer niet kunnen volgen."

Luister de complete voorbeschouwing van Ho-Pin Tung op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden