01-german-thursday3-346434

Mercedes viert dit weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland de tweehonderdste deelname aan een race in de Formule 1 en het 125-jarig bestaan van autosport. Onze analist Ho-Pin Tung denkt dat het feestje van de Zilverpijlen wel eens flink verstoord kan gaan worden.

Tung verwacht komend weekend vooral veel van Charles Leclerc: "Hij heeft nu echt de overhand gekregen op Sebastian Vettel." Ook schat Tung de kansen van Max Verstappen hoog in: "Hij was in het verleden al zeer succesvol op Hockenheim, natuurlijk in de Formule 3 en dat kan net weer voor dat kleine beetje extra zorgen."

Maar Hockenheim is eigenlijk voor alle coureurs bekend terrein. Het circuit is al ruim 80 jaar oud en werd in de loop der jaren flink verspijkerd. En dat is te merken, zegt Tung: "Sommige stukken zijn nog van het oude circuit en die herken je eigenlijk gelijk want die zijn vrij smal ten opzichte van de nieuwe gedeeltes. Als coureur ervaar je heel duidelijk het verschil tussen die oude en nieuwe stukken van de baan. De oude delen zijn toch wel wat uitdagender en natuurlijk heb je die extreem snelle Bocht 1 en vooral het binnenkomen van het stadion is erg bijzonder, omringd door de muren en de enorme tribunes."

Belangrijk op Hockenheim is een stevige auto en lef: "Je moet een auto hebben die goed kan omgaan met de kerbstones. Er zijn veel bochten waar je agressief op de kerb moet rijden en dan vooral bij het uitkomen van de bochten."

De volledige preview van Tung op de Grand Prix van Duitsland is te horen op Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden