Ho-Pin Tung: 'Mercedes en Red Bull strijden om ereplaatsen'

M40831

De Formule 1 heeft Europa verlaten en is neergestreken in Singapore waar komende zondag voor de twaalfde keer de plaatselijke Grand Prix wordt verreden.

Plaats van handeling is het vijf kilometer lange en prachtig verlichte Marina Bay Street Circuit. Een uitdagend stratencircuit, zo stelt onze analist Ho-Pin Tung: "Het heeft snelle stukken en inhaalmogelijkheden. En natuurlijk; typerend voor een stratencircuit, er zijn overal muren. Maar wel met genoeg ruimte om wat te kunnen proberen zonder dat je meteen schade rijdt."

Na twee overwinningen van Ferrari - in België en Italië - verwacht Tung dat Singapore wel eens een prooi zou kunnen worden voor Red Bull en Max Verstappen: "Het goede nieuws voor de Nederlandse fans is dat dit circuit - na de lastige banen van Spa en Monza - er weer echt eentje is die de Red Bull goed zal liggen. Mercedes en Red Bull zullen dit weekend gaan strijden voor de ereplaatsen, maar wellicht gaan we een verschil zien door de gekozen strategie, omdat in tegenstelling tot Ferrari en Mercedes Red Bull heeft gekozen voor slechts één set gele medium banden." En dat biedt perspectief, aldus Tung: "Het asfalt in Singapore heeft eigenlijk heel erg weinig grip en het is dus eigenlijk de kunst om te zorgen dat je niet gaat glijden. Dat glijden oververhit de band en dat geeft weer extra slijtage. Daardoor kan soms de tegenstrijdige situatie ontstaan dat de zachtere compound minder hard slijt omdat deze meer grip biedt en dus minder hard glijdt."

De volledige preview van Tung op de Grand Prix van Singapore is te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden