M174971-1

Het kon wel eens een historisch Formule 1-weekend worden. Lewis Hamilton kan komend weekend tijdens de USGP zijn vijfde wereldkampioenschap veiligstellen en met dat aantal op gelijke hoogte komen met autosportlegende Juan Manuel Fangio.

Trackrecord

De kans dat de Engelsman al in Austin de titel pakt is niet onrealistisch. Hamilton heerste de afgelopen jaren op het Circuit of the Americas. Hij is de afgelopen vier jaar ongeslagen, terwijl titelrivaal Vettel in de vier voorgaande edities bleef steken op een zevende, derde, vierde en tweede plaats.

Hoe kan Hamilton winnen?

Hamilton leidt het klassement met 331 punten, 67 punten meer dan Vettel met nog vier races te gaan. De taak van de Mercedes-coureur is vrij eenvoudig, hij moet zondag acht punten meer pakken dan zijn Duitse rivaal. Dan heeft hij een voorsprong van 75 punten en kan Vettel - met nog drie races te gaan - weliswaar nog gelijk komen in punten, maar grijpt Hamilton de titel op basis van het aantal behaalde overwinningen dit seizoen. Ter herinnering: de Formule 1 hanteert de volgende puntenverdeling: 1ste - 25 punten; 2de -18; 3de - 15; 4de -12; 5de - 10; 6de - 8; 7de - 6; 8ste - 4; 9de - 2; 10de - 1.

Wanneer Hamilton wint dan moet Vettel dus tweede worden om in de resterende races nog enige hoop te houden op de titel. Wordt de Ferrari-aas zondag echter derde achter een winnende Hamilton dan is die laatste wereldkampioen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden