f1.c410

Zoals verwacht zal Max Verstappen de Grand Prix van Italië komend weekend starten van achter op de grid. Motorleverancier Honda heeft officieel bekendgemaakt dat de Nederlander op Monza inderdaad de beschikking krijgt over de Spec 4-krachtbron. Dat is de vierde motor die Verstappen dit jaar in zijn pool krijgt, één meer dan het toegestane aantal.

Ook Toro Rosso's Pierre Gasly krijgt de nieuwe, sterkere en betrouwbaardere motor tot zijn beschikking. Alex Albon (Red Bull Racing) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) konden in Spa-Francorchamps al gebruik maken van de nieuwe krachtbron.

Honda-chef Toyoharu Tanabe gelooft ondanks de gridstraffen in een goed resultaat: "Gasly en Verstappen zullen dus gridstraffen krijgen en van achteraan starten, maar we denken dat ze toch sterk zullen zijn op zondag. We hebben in Spa nuttige data verzameld en die hebben we gebruikt om wat veranderingen aan te brengen aan de instellingen van de krachtbron."

Al voor de Grand Prix van België was duidelijk dat Honda, Red Bull Racing en Toro Rosso de races op Spa-Francorchamps en Monza aan zouden grijpen voor een tactische motorwissel. De circuits liggen de teams minder goed en dus zouden gridstraffen hier het minste pijn doen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen