Tanabe

Red Bull Racing had het al verklapt, maar Honda heeft nu dan ook officieel bekendgemaakt dat het dit weekend op Paul Ricard inderdaad met een ge-upgrade motor komt.

De nieuwe krachtbron – spec-3 – is beschikbaar voor beide Red Bull-coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly, en ook Daniil Kvyat krijgt de nieuwe motor. Door de motorwissel moet de coureur van Toro Rosso een gridstraf incasseren. Alexander Albon krijgt dit weekend geen nieuwe krachtbron: het team uit Faenza wil zo voorkomen dat beide coureurs de race beginnen met een gridstraf.

Honda-chef Toyoharu Tanabe tempert de verwachtingen rondom de nieuwe, krachtigere power unit: "De veranderingen ten opzichte van de vorige specificatie zitten 'm vooral in de verbrandingsmotor en de turbolader. De data van de testbank vertoont een toename van het vermogen, maar we weten dat we nog niet gelijkwaardig zijn aan de fabrikanten die het kampioenschap leiden. Toch is het een stap in de goede richting. We zullen de rest van het seizoen deze ontwikkeling blijven voortzetten."

Honda doet dat samen met de afdeling die bij het Japanse bedrijf verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de straalmotoren van vliegtuigen: "Hun werk en ons werk heeft veel technische overeenkomsten. Zo is de update van de MGU-H van vorig jaar er gekomen dankzij deze samenwerking", aldus Tanabe.

Kvyat krijgt door de motorwissel dus een gridstraf, hij overschrijdt komend weekend het maximaal aantal toegestane onderdelen. Verstappen en Gasly zijn nog niet zover, maar zij staan na deze upgrade wel op scherp.

Samen met Michael Bleekemolen blikken we in onze podcast F1 aan Tafel vooruit op de Grand Prix van Frankrijk:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen