Tanabe

Red Bull Racing en Max Verstappen wonnen de laatste twee edities van de Grand Prix van Mexico en dus zou je kunnen stellen dat de stal uit Milton Keynes ook komend weekend weer de grote kanshebber is op een overwinning.

Maar waar Verstappen eerder deze week al een slag om de arm hield, tast ook Honda-chef Toyoharu Tanabe in het duister over de mogelijkheden van zijn belangrijkste klant: "Het Autodromo Hermanos Rodriguez roept veel vragen op voor zowel het chassis als de krachtbron. De meeste hebben te maken met het feit dat Mexico-Stad op een hoogte van 2,3 kilometer ligt. De geringe luchtdruk zorgt er voor dat de krachtbron harder moet werken om evenveel vermogen te leveren en daarom zullen we de instellingen van de motor moeten aanpassen."

Vraagtekens dus rondom het vermogen en de prestaties van de eigen krachtbron, maar ook de ontwikkelingen bij de concurrentie baart Tanabe zorgen: "We zien in de afgelopen races een duidelijke verbetering bij onze concurrenten en dus verwachten we niet dat we een makkelijk weekend tegemoet gaan. Mexico is voor Honda historische grond, we wonnen hier in 1965 onze eerste Grand Prix. We hopen dit weekend opnieuw goed te presteren."

Ook in onze podcast F1 aan Tafel twijfels over de kansen van Red Bull en Max Verstappen:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen