Honda-chef verwacht Mercedes en Ferrari in te kunnen halen

AP-1YRDNK6152111_news

Honda finishte de Grand Prix van Monaco afgelopen zondag met vier auto’s in de top tien, meer dan welke motorleverancier ook.

Het succes komt na jaren van tegenslagen met McLaren en een bijna-vertrek uit de Formule 1, eind 2017. Red Bull wist de Japanners er echter te van overtuigen om (eerst) met Toro Rosso en (later) met Red Bull Racing in zee te gaan.

Honda’s motorsportchef Masashi Yamamoto laat in een interview met GPFans.net weten dat de drie jaar met McLaren waardevolle lessen hebben opgeleverd. "De belangrijkste les was dat we niet goed waren voorbereid. Mochten we het nog een keer over kunnen doen dan zouden we ons beter hebben voorbereid. Maar de lessen die we met McLaren hebben geleerd, hebben ons gebracht waar we nu zijn."

Dit seizoen gaat het dus steeds verder de goede kant op. Yamamoto is er heilig van overtuigd dat de Honda-krachtbron die van Mercedes en Ferrari op termijn zal kunnen bijbenen: "Het wordt moeilijk, maar als we op deze weg door blijven gaan dan zullen we ze kunnen bevechten. We werken naar dat doel toe."

De woorden van Yamamoto zullen ook bedoeld zijn voor de directie van Honda. Die buigen zich in juni over de vraag of de fabrikant nog wel door wil gaan met het Formule 1-project. Meer daarover hoor je in onze podcast Formule 1 aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen