Honda deelt sneer uit aan McLaren

1920x1080-McLaren-GP-Singapore-2017

De veelbesproken scheiding tussen McLaren en Honda werd vorige week eindelijk uitgesproken. De Japanse motorenfabrikant onthield zich in tijden van zware kritiek van commentaar. Nu de breuk definitief is, bijt Honda van zich af.

In een interview met de website van Honda Racing F1 zegt motorsportbaas Masashi Yamamoto: “Samenwerken met McLaren heeft mij doen realiseren dat het een groot bedrijf is dat zeer systematisch te werk gaat. Dat is een van hun sterke punten, maar tegelijkertijd kunnen ze zich lastig aanpassen aan veranderingen.”

Overstappen

McLaren nam na drie seizoenen afscheid van Honda en vond in Renault een nieuwe motorenpartner. Honda maakte de overstap naar Scuderia Toro Rosso, dat dit seizoen nog met Franse krachtbronnen rijdt.

“Toro Rosso is een groeiend bedrijf. Het is voor ons belangrijk om in een partnership naar dezelfde doelen te streven”, gaat Yamamoto verder. “Laten we beide teams vergelijken met verschillende keukens. McLaren is een zeer verfijnde Franse keuken en daar blijft het bij. Toro Rosso is meer een zelfgemaakte stoofpot, waar je zelf nieuwe ingrediënten kan toevoegen. We kijken ernaar uit om dat te doen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden