Honda en Red Bull verlengen contract tot eind 2021

1920x1080-Max-Verstappen-Toyoharu-Tanabe-Red-Bull-Racing-Honda-GP-Oostenrijk-2019

De kogel is door de kerk: Honda levert ook in 2021 motoren aan Red Bull Racing en Toro Rosso. Dat is bevestigd door Red Bull-adviseur Helmut Marko en ook het officiële Twitter-kanaal van Red Bull Racing maakt melding van de contractverlenging.

De verbintenis tussen de Japanse autofabrikant en de twee renstallen zou eind 2020 aflopen en het was nog maar de vraag of Honda na het komende seizoen wel door wilde gaan met het kostbare project. Maar mede door de goede resultaten van dit jaar hebben de Japanners nu alsnog besloten om zich voor een extra jaar te committeren. Het geeft Honda de mogelijkheid om te bekijken hoe Red Bull omgaat met de nieuwe reglementen die dat jaar ingaan. "Een grote geruststelling voor ons, we zijn erg blij met Honda", aldus Marko tegen het Oostenrijkse Servus TV.

Honda keerde in 2015 - na een afwezigheid van zes jaar - terug in de Formule 1. Eerst als leverancier van McLaren. Die samenwerking bleek weinig succesvol en eind 2017 besloot McLaren zich uit het project terug te trekken. Honda ging in 2018 in zee met Toro Rosso en dit jaar kreeg ook Red Bull Racing - min of meer in de rol van fabrieksteam - de beschikking over de Honda hybride V6-motoren. Het leidde de definitieve opmars van Honda in. Dit seizoen pakte Red Bull al drie overwinningen terwijl Toro Rosso al twee keer op het podium stond.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen