Honda heeft slechte starts Red Bull opgelost

AP-1ZT9WSVTW1W11_news

Honda zegt een oplossing gevonden te hebben voor de slechte starts van Red Bull en de Toro Rosso (nu AlphaTauri) van vorig jaar. Ondanks de progressie in betrouwbaarheid en snelheid, viel op dat de Honda-motor bij de start steken liet vallen. Veel wielspin resulteerde bijvoorbeeld in Oostenrijk en Duitsland tot slechte starts van Max Verstappen.

De slechte starts zouden te wijten zijn geweest aan een te agressieve motorstand. Honda zegt echter gewerkt te hebben aan de kalibratie van het systeem. "We hebben geprobeerd op dat gebied te verbeteren en nu hebben we het vertrouwen dat de prestaties na de start een stuk beter zijn," aldus Toyoharu Tanabe, eindverantwoordelijke bij Honda in de F1, in gesprek met Motorsport.com.

In het gesprek ging Tanabe verder in op de prestaties van de krachtbron in vergelijking met de andere motorbouwers. Hij verwacht dat ze voldoende progressie geboekt hebben, maar het nog te vroeg is om conclusies te trekken. Toch kijkt hij met vertrouwen naar komende seizoen omdat dat Red Bull, AlphaTauri en Honda beter op elkaar ingespeeld raken. "De installatie van het pakket voor het chassis is bekend en we hebben nu meer tijd kunnen spenderen aan het inbouwen van het pakket. Dat is positief."

Aankomend weekend weten we meer als het nieuwe seizoen begint met de Grand Prix van Australië op 15 maart.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen