Honda is tevreden over vooruitgang motor

jHH14FmdGL6CSMEuJJPC-Ix54AEbt5yM__R3I8038-2

De meningen over de Honda-motoren zijn erg verdeeld. Fernando Alonso noemde de motoren na de Grand Prix van Brazilië "zorgwekkend voor Toro Rosso voor volgend seizoen" en het gebrek aan vermogen "verbazingwekkend". Yusuke Hasegawa, projectleider van Honda's F1-programma, is veel positiever en heeft het over een "degelijk niveau".

Hasegawa denkt dat de achtste plaats van Alonso in Brazilië laat zien dat McLaren-Honda gedurende het seizoen veel vooruitgang heeft geboekt. "Als totaalpakket was dat onze positie, waar Fernando is geëindigd. We zijn sneller dan Williams en bijna op hetzelfde niveau als Force India", vertelt hij aan Motorsport.com.

Honda ziet de Grand Prix van Italië als keerpunt: "Sinds Monza zijn de prestaties van onze motor bijna op een degelijk niveau. Het hangt af van de eigenschappen van het circuit. Soms zijn de Williams en de Force India sneller, soms zijn Williams, Force India en Renault van hetzelfde prestatieniveau. In Brazilië konden we de huidige prestaties van de motor maximaliseren en hadden we geen problemen met de betrouwbaarheid."

Helemaal tevreden is Hasegawa uiteraard niet: "Wat het vermogen betreft liggen we nog een beetje achter op de andere motoren. We zijn de kloof aan het dichten, maar we zijn er nog niet."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen