AP-1YFV434711W14_news

Honda kijkt tevreden terug op de eerste testweek in Barcelona. De Japanse motorleverancier heeft voor het eerst sinds de terugkeer in de Formule 1 twee teams als klant, Red Bull en Toro Rosso.

Die stallen reden de afgelopen vier dagen 957 rondjes op het Circuit de Barcelona-Catalunya, meer dan welke andere motorleverancier ook en dat stemt tot tevredenheid, aldus technisch directeur Toyoharu Tanabe: "Het is voor het eerst in het hybride tijdperk dat we aan twee teams leveren en deze test heeft ons veel geleerd hoe we beide kunnen bedienen. Het is bemoedigend dat we het complete geplande programma hebben kunnen afwerken. We hebben veel data kunnen verzamelen en er waren gedurende de test geen grote problemen met de krachtbronnen."

Wat extra tot de feestvreugde zal bijdragen is dat de krachtbronnen in de RB15 en STR14 betrouwbaar lijken en ook qua snelheid er goed bij zitten. Zo liet Max Verstappen op de eerste dag de hoogste topsnelheid noteren en kwam Daniil Kvyat op dag drie tot de snelste rondetijd.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden