Honda op zoek naar tweede afnemer motoren

honda

Toro Rosso en Honda lijken een stapje dichterbij een motorendeal. Red Bull-adviseur Helmut Marko zou gisteren de laatste in een serie van gesprekken hebben gehad met Masashi Yamamoto, de baas van het Formule 1-programma van Honda. De Japanners kregen vorige week het lid op de neus toen Sauber bekendmaakte dat het de overeenkomst met Honda had opgezegd en trouw blijft aan Ferrari-krachtbronnen.

Honda levert momenteel alleen aan McLaren, maar wil naast die stal graag een tweede team aan zich binden. De enige echte optie zou Toro Rosso zijn, dat nu nog met Renault-motoren rijdt. Mocht de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda bevallen, en mochten de prestaties van de motoren verbeteren dan zou er eventueel zelfs over levering aan Red Bull gesproken kunnen worden, meldt motorsport.com.

De contacten komen niet uit de lucht vallen: twee jaar geleden voerden beide partijen ook al gesprekken. Red Bull wilde indertijd onder het contract met Renault uit, maar besloot toch met de Fransen te blijven samenwerken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen