Honda: 'Red Bull Racing heeft vertrouwen in ons’

AP-1V4USA2VD1W11_news

Honda levert de komende twee jaar motoren aan Red Bull Racing. De motorbouwer heeft veel vertrouwen in de samenwerking en wil er voor zorgen dat het Oostenrijkse team volgend jaar minimaal dezelfde prestaties haalt als dit seizoen met de Renault-krachtbron.

“We waarderen het vertrouwen en de houding van Red Bull na de drie moeilijke jaren die we in de Formule 1 hebben gehad. Vooral de instelling van ‘hoe kunnen we met elkaar winnen?’ sprak mij erg aan”, laat Masashi Yamamoto van Honda weten.

Honda kent de ambitie van Red Bull en is niet bang om deze uitdaging aan te gaan. “De vooruitgang die wij bij Toro Rosso hebben geboekt is een belangrijke factor die er voor heeft gezorgd dat Red Bull vertrouwen in ons heeft. Het team heeft dit jaar al races gewonnen, dus het doel van Red Bull en Honda is om dat te overtreffen. We zijn gemotiveerd om dat voor elkaar te krijgen, maar dat brengt natuurlijk wel extra druk met zich mee.”

Voor Toro Rosso heeft de deal geen negatieve gevolgen. Het Italiaanse team krijgt volgend jaar ook dezelfde krachtbron en ondersteuning als Red Bull. “Met de huidige regels in de Formule 1 zijn we verplicht om dezelfde krachtbronnen te leveren. Dus het heeft geen zin om onderscheid tussen de twee teams te maken.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen