Honda rept van nieuwe start na zege in Oostenrijk

1920x1080-Max-Verstappen-Toyoharu-Tanabe-Red-Bull-Racing-Honda-GP-Oostenrijk-2019

Het ongeloof is nog steeds groot bij Honda. De Japanse motorleverancier boekte afgelopen zondag dankzij Max Verstappen de eerste overwinning in de Formule 1 sinds 2006, toen Jenson Button tijdens de Hongaarse Grand Prix als eerste de finish passeerde. "Het is eindelijk gelukt", jubelde technisch directeur Toyoharu Tanabe tegenover persbureau Reuters.

"Dit voelt als een nieuwe start. Deze overwinning is ook een manier om de fans te bedanken die ons zijn blijven steunen. We zullen dit jaar en volgend seizoen keihard blijven pushen."

Nachtmerrie met McLaren

Honda keerde in 2015 terug in de Formule 1. De motorleverancier ging samenwerken met McLaren. Men hoopte de successen uit het verleden te kunnen herhalen, maar het werd een nachtmerrie. De betrouwbaarheid liet te wensen over en het podium kwam nooit in zicht. Na drie zware jaren gingen beide partijen uit elkaar en vond Honda in Red Bull Racing een nieuwe partner. Het vertrouwen van Red Bull in de Japanners werd tijdens de Oostenrijkse Grand Prix terugbetaald met een prachtige overwinning van Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen