AP-1UVU86KR92111_news

Honda gaat in voorbereiding op 2019 de laatste zes Grands Prix van dit seizoen gebruiken om te experimenteren met nieuwe motoronderdelen. De Japanse motorleverancier van Toro Rosso introduceerde afgelopen juni al een grote upgrade van de RA618H 1.6 V6 en komt dit jaar met nog één laatste nieuwe upgrade.

Vanaf volgend seizoen levert Honda naast Toro Rosso ook motoren aan Red Bull Racing. "Als voorbereiding op volgend seizoen willen we nu alvast wat op de baan uitproberen," aldus de directeur van Honda’s autosportdivisie Masashi Yamamoto tegen Motorsport.com.

Het vervangen van onderdelen levert Toro Rosso-coureurs Brendon Hartley en Pierre Gasly hoogstwaarschijnlijk al in Sotsji gridstraffen op: de eerste Grand Prix na Rusland is die van Japan en het lijkt niet logisch dat Honda in de thuisrace achteraan wil starten. De nieuwe motoronderdelen staan los van de aerodynamische updates die voor de USGP staan gepland.

Volgens Yamamoto is Honda klaar voor de samenwerking met Red Bull en komt dat grotendeels door een aantal wijzigingen in de organisatie: “We staan er beter voor dan voorheen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen