AP-1UVU86KR92111_news

Honda gaat dit seizoen van start met een flinke ambitie. De motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso wil op 17 maart in Melbourne achter Mercedes en Ferrari de derde motor van het veld hebben.

Honda keerde in 2015 terug in de Formule 1, de eerste drie seizoenen werden gekenmerkt door een mislukte samenwerking met McLaren en afgelopen seizoen was het eerste jaar als partner van Red Bull’s juniorteam Toro Rosso. Mede door de input van Red Bull, waaraan Honda vanaf dit seizoen ook motoren levert, zit er vooruitgang in de ontwikkeling van de krachtbron.

Honda verwacht bij de start van het seizoen Renault al te hebben ingehaald, aldus motorsport-chef Masashi Yamamoto, tegen Autosport: "We make deze winter grote stappen. We willen op zijn beginnen als derde leverancier en dan gaandeweg het seizoen de koplopers [Mercedes en Ferrari] inhalen."

Wanneer dat zou moeten gebeuren kan Yamamoto niet zeggen: "We willen er geen datum aan hangen, maar Mercedes en Ferrari hebben heel veel kennis van de grijze gebieden van de reglementen en daardoor staan ze nu nog voor ons. Maar na vier jaar ontwikkeling, zijn we eindelijk op de goede weg. Vanaf nu kunnen we het tempo van onze doorontwikkeling opschroeven."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen