Tanabe

Mercedes en Ferrari ondervonden afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van België aardig wat problemen met de nieuwe specificatie motoren die ze aan hun klantenteams hadden geleverd.

Zo zagen de Duitsers twee van hun nieuwe krachtbronnen in rook opgaan: bij Williams-rijder Robert Kubica en Racing Point-coureur Sergio Perez. En bij Ferrari ondervond men problemen met de aan Alfa Romeo geleverde krachtbron in de auto van Antonio Giovinazzi.

Dit grote verbazing van Honda-chef Toyoharu Tanabe, die zijn verwondering uitsprak tegenover Motorsport: "Ik ben verrast. We mogen per jaar maar drie motoren gebruiken dus ze moeten ongeveer vijfduizend kilometer meegaan. Ze hebben veel ervaring hoe ze die afstand kunnen bereiken en hun betrouwbaarheid is gewoon goed door de testbank die ze gebruiken. De nieuwe specificatie heeft alle duurtests gewoon doorstaan. En dan komt die motor naar het circuit en levert daar problemen op."

Honda leverde zelf afgelopen weekend twee nieuwe motoren; aan Alex Albon van Red Bull en Daniil Kvyat van Toro Rosso. Alleen die laatste reed op zaterdag en zondag met deze Spec 4-motor en finishte probleemloos op P7. Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen komend weekend in Italië ook de beschikking over de nieuwe krachtbron.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen